Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

betegseg-tunet

Betegség / Tünet

Ebben a kategóriában betegségeket és tüneteket találsz. Megismerheted, hogy az adott betegség vagy tünet leküzdéséhez, milyen készítmény, alapanyag vagy hatóanyag lehet a segítségedre.

Tovább
alkalmazhato-gyogynovenytermek

Alkalmazható gyógynövénytermék

Ebben a kategóriában gyógynövénytermékeket találsz. Megismerheted, az adott gyógynövénytermék jótékony hatását, valamint, hogy milyen alapanyagot és hatóanyagot tartalmaz.

Tovább
alapanyag

Alapanyag

Ebben a kategóriában alapanyagokat találsz. Megismerheted, hogy az adott alapanyag jótékony hatását, valamint, hogy milyen hatóanyagot tartalmaz, és milyen gyógynövénytermékben használjuk.

Tovább
hatoanyag

Hatóanyag

Ebben a kategóriában hatóanyagokat találsz. Megismerheted, hogy az adott hatóanyag jótékony hatását, valamint, hogy milyen alapanyag része, és melyik gyógynövénytermékben található.

Tovább

Mielőtt belemerülnél a gyógynövények lenyűgöző világába és tanulmányozni kezdenéd a felhasználható növényi részeket (drogokat), azok hatóanyagait és alkalmazási területeit, először is fontos meggyőződnöd arról, hogy ez a terület vizsgálódásra érdemes, egzakt tudományág, melynek tudományos módszerekkel történő megvizsgálására egyetemi tanszékek lettek létrehozva. Természetesen igaz, hogy az empirikus gyógynövényhasználat több évezredes múltra tekint vissza és az ilyen tapasztalati alapon nyugvó gyógynövényhasználatról számos megbízhatatlan és néha egymásnak ellentmondó híresztelés jut el hozzád ami talán elbizonytalanított téged, mint érdeklődőt. Azonban számos esetben éppen a népi gyógyításban, tapasztalati úton szerzett ismeretek és eredmények késztették a tudományos élet szereplőit arra, hogy tudományos módszerekkel kezdjék el vizsgálni, milyen hatóanyagot tartalmazhat az a gyógynövény ami a népi gyógyászatban hatékonynak bizonyult. A mi, viszonylag szűk nyelvterületünkön is számos jeles kutató, orvos és gyógyszerész folytatott és folytat laboratóriumi és klinikai vizsgálatokat, hogy megvizsgálja és igazolja egy-egy hatóanyagot tartalmazó növényi rész (drog) hatásosságát, hatásmechanizmusát – Hogy csak néhány nevet említsünk: Dr. Oláh Andor (1923-1994), Dr. Petri Gizella (1927-2006), Dr. Rácz Gábor (1928-2013) és a farmakognózia tudományának számos mai művelője. Az ő munkásságuk tette lehetővé, hogy most a XXI. században te is hitelt érdemlő ismeretekhez juthass a gyógynövények alkalmazásával kapcsolatban.

Számos érdeklődő, azért fordul a gyógynövények felé, mert az emberek által létrehozott szintetikus gyógyszerekkel szemben a növények „ártalmatlan” gyógyító anyagait szeretné alkalmazni a saját esetében. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, megerősíthet az a tudat, hogy a teremtett világban az anyag élő szervezetté rendeződését egy és ugyanaz az értelem határozta meg, így mind az emberben, mind a növényvilágban egyazon rendező elv érvényesül, minden összefügg és kiegészíti egymást a harmonikus működés érdekében. Minden élő szervezet homeosztázisra, vagyis a saját dinamikus egyensúlyi állapotának fenntartására törekszik, így jó úton jársz, ha hasonló elven szerveződött növényi anyagokat hívsz segítségül a saját egészséged támogatására mivel a szervezetünk működésével kapcsolatban a tudomány által feltárt jelenségek döntő többsége egybevág azokkal az egészség megőrzést- és helyreállítást célzó módszerekkel melyeket a természetgyógyászat és ezen belül a fitoterápia kínál fel számodra.

Azt a gyógyszerkincset amit a természet bocsát a rendelkezésünkre, mind a mai napig a föld népességének 2/3-a használja a mindennapok során egészségi problémáinak megoldására. Valójában a XX. és XXI. századot leszámítva a gyógyító anyagok legnagyobb részét a növényvilág szolgáltatta de elmondható, hogy napjainkban is számos gyógyszer alapanyagául szolgálnak növényi kivonatok, hatóanyagok. A természetgyógyász-fitoterapeuta ennek ellenére nem csupán a hatóanyagot látja a növényekben és nem pusztán gyógyszerként alkalmazza ezeket a hatóanyagokat, hanem felhasznál speciális szinergiákat* is. és figyel a tünetek mögött meghúzódó rejtett okokra, hogy feltárja és kezelje a probléma gyökerét. Tevékenysége tradicionális alapokon nyugszik, ugyanakkor munkája során felhasználja és alkalmazza a mai tudományos kutatási eredményeket. Így miközben a tudástárban böngészel ne feledkezz meg róla, hogy minden eset más és más, tehát az adatbázisban található információk tájékoztató jellegűek és egy hatékony kezelési terv összeállításához többre van szükség mint néhány tünet felismerésére és annak ismeretére, hogy egy hatóanyaggal milyen változást tudunk előidézni a szervezetünkben. *A szinergia görög eredetű szó amely együttműködést, többlethatást jelent. Arra az elvre utal, amely szerint az együttműködő részek eredményessége nagyobb, mint az egyes kivont hatóanyagok különálló hatásainak összege.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."