Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Keresés az alapanyagok között:

Achillea millefolium (Közönséges cickafark)

Évelő gyógynövényünk, amely napsütötte füves területeken mindenütt megtalálható. A gyöktörzsből fejlődő szárak elérhetik a 80 cm-es magasságot. A fitoterápiában a teljes föld feletti részét alkalmazzuk, de a drog annál értékesebb, minél több virágos, szárcsúcsi részt tartalmaz.

Olvass tovább!

Arctostaphylos Uvae ursi folium (Medveszőlőlevél)

Nevét piros bogyóterméséről kapta. Örökzöld talajtakaró cserje a hegyvidékeken, hozzánk legközelebb a Kárpátok hegyláncain gyakori.

Olvass tovább!

Calendula officinalis (Körömvirág)

A Körömvirág egynyári termesztett gyógynövényünk nyár elejétől a fagyok beálltáig virágzik, magassága elérheti a 60 cm -t. A fitoterápíában alkalmazott virágai annál értékesebbek minél sötétebb narancs színűek.

Olvass tovább!

Cucurbita pepo (közönséges tök)

A Cucurbita pepo (közönséges tök) nálunk is jól ismert, széles körben termesztett egynyári, lágyszárú kúszónövény. a fitoterápiában használt  értékes hatóanyagokat a mag (Cucurbitae semen) tartalmazza. Mind a mag, mind pedig a magból sajtolással nyert zsíros olaj értékes fitoterápiás alapanyag. 

Olvass tovább!

Curcuma xanthorrhiza (Jávai kurkuma)

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó 1-1,5 m magasra növő lágyszárú, virágos trópusi növény, melynek sárga színű, kissé csípős, földes ízű gyöktörzsét elsősorban fűszerként ismerjük.

Olvass tovább!

Foeniculum vulgare (Édeskömény)

Kétéves, vagy évelő növény, Magassága a 2m-t is elérheti. Összetett ernyős virágzatai sárga színűek, termése tojásdad, hengeres kaszattermés, hossza elérheti a 10mm-t, átmérője a 3mm-t.

Olvass tovább!

Lavandula angustifolia (Keskenylevelű levendula)

Évelő félcserje, melynek szárai kevesebb mint 70 cm magasságúak. Értékét elsősorban az illóolaj tartalmának köszönheti, ami a szárakban és a levelekben is megtalálható ám minőség tekintetében a virágokból nyert illóolaja a legkívánatosabb

Olvass tovább!

Mentha piperita (Borsmenta)

Nálunk is honos évelő növény tarackos gyöktörzzsel. A szár magassága elérheti a 100 cm-t, melyen tojásdad 3-8 cm hosszú levelek fejlődnek. A virágok a szár csúcsán egymás feletti örvökben füzérszerűen helyezkednek el, ibolya, vagy rózsaszínűek.

Olvass tovább!

Thymus vulgaris (Kakukkfű)

Törpe félcserje, amely részben kúszó, de felső része felegyenesedő, magassága mindössze 5-20 cm, szárai 1 mm vastagságúak, melyen az apró, ép szélű levelek átellenesen ülnek.

Olvass tovább!

Urtica dioica (Csalán)

Emlékezetes élményeink fűződnek a csalánhoz, hiszen ki ne tapasztalta volna már a növény szárán és levelein található csalánozó fullánkszőrök bizsergető csípését. És még ha így elsőre barátságtalannak is tűnhet, a csalán mégis az egyik legértékesebb táplálék és gyógynövényünk.

Olvass tovább!

Valeriana officinalis (Orvosi macskagyökér)

Évelő növény, sziklás hegyvidékeken, de patakok mellett, vagy akár száraz, bokros helyeken is megtalálhatjuk. Gyógyhatása évezredek óta ismeretes és figyelemre méltó.

Olvass tovább!

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."