Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Gyomorégés, sav túltengés (Hyperaciditás)

A legtöbb ember időnként tapasztal gyomorégést, így nem kell megijedned, ha ez a te esetedben is előfordult már. Ennek az okai között lehet fűszeres étel fogyasztása, elhízás, alkohol, vagy bizonyos gyógyszerek, mint aszpirin, vagy ibuprofen. Azonban ha az alábbi tünetek hetente többször jelentkeznek és az állapotod a házi praktikákra nem reagál, haladéktalanul meg kell kezdeni a fitoterápiás kezelést.

Jellemző tünetek

  • fájdalomérzés nyelés közben
  • nyelési nehézségek
  • égető érzés a nyelőcsőben

A köznyelvben használt gyomorégés vagy savtúltengés kifejezés megtévesztő lehet, mivel azt a gondolatot közvetíti a betegnek, hogy a gyomorsav szint csökkentésével a probléma meg fog oldódni. A gyomorsav koncentrációja azonban elengedhetetlen a jó emésztéshez, csökkentése emésztési és felszívódási zavarokhoz vezetne. A gyomorégésnek nevezett jelenség oka sokkal inkább a nyelőcső hámszövetének károsodása és/vagy a gyomorszáj (sphincter oddi) nem megfelelő záródása. Ebben az estben a záróizom (sphincter oddi) nem záródik tökéletesen, miután a táplálék a nyelőcsövet elhagyva a gyomorba lép. Ezt a jelenséget reflux néven is emlegetik.

A kezelés sikerének kulcsa tehát nem a savcsökkentés, hanem a záróizom tónusának javítása és a sérült, irritált nyelőcső-hámszövet regenerálása a Herbita Robina - Reflux teakeverék segítségével.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a „gyomorégés” komoly figyelmet érdemlő jelzés lehet, mivel a gyomorfekély és egyes súlyosabb emésztőrendszeri betegségek tünetei is hasonlóak lehetnek. Egyesek akiknek szívrohamuk volt, a gyomorégéshez hasonló tünetekről számoltak be. Ha az alábbi tüneteket észleled magadon ajánlatos lehet orvoshoz fordulnod:

  • fekete, vagy véres széklet
  • kapkodó lélegzetvétel
  • a hátból a vállba sugárzó fájdalom
  • izzadás, mellkasi fájdalom
  • állkapocs fájdalom 

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Robina - Reflux teakeverék
Alapanyag

Alapanyag

Cickafark Kamilla virágzat
Hatóanyag

Hatóanyag

Biszabolol Proazulén

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."