Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

A meghűlés kifejezés félrevezető, mivel azt a gondolatot közvetíti, hogy a betegséget a hideg okozza, ám a légúti betegségek számos más betegséghez hasonlóan, fertőzés következtében alakulnak ki. A fertőzést minden esetben mikrobák – vírusok, baktériumok, gombák – okozzák és ez a fertőzés érintheti a homlok és arc üreget, garatot, hangszálakat, mandulákat, légcsövet és a tüdőt.

A fertőzés különösen veszélyes lehet gyerekeknél, idősebb felnőtteknél és immunhiányos  személyeknél.

Jellemző tünetek*:

  • duzzadt nyálkahártyák
  • orrdugulás, orrfolyás
  • köhögés
  • torokfájás, kaparó érzés a torokban
  • levertség, láz, végtagfájdalom


Lehetetlen elkerülni az összes vírust baktériumot ám bizonyos rizikófaktorok ismerete növelheti az esélyeidet a fertőzésekkel szemben. A gyerekek és az idősebb felnőttek immunrendszere általában sebezhetőbb a vírusokkal szemben. A gyerekeknél különösen nagy a kockázat mivel ők állandóan kapcsolatban vannak más gyerekekkel, akik vírushordozók lehetnek. Ezen kívül a gyerekek gyakran megfeledkeznek a rendszeres, szappanos kézmosásról a szájukba veszik az ujjukat, vagy megdörzsölik a szemüket, hozzájárulva ezzel a vírusok gyors szóródásához a közösségben.

Azok a felnőttek, akik krónikus szív, vagy tüdőbetegséggel küzdenek sebezhetőbbek és bárki akinek az átlagosnál gyengébb az immunrendszere gyakrabban fog találkozni a légúti fertőzéssel. A dohányosoknál szintén nagyobb a kockázat és nehezebb a felépülés.

A légúti betegségekre gyakran nem fordítanak kellő figyelmet, vagy antibiotikumok alkalmazásával próbálják kezelni. A krónikussá váló légúti betegség súlyos szövődményeket eredményezhet, míg antibiotikumok alkalmazása esetén gyakori a kiújulás. Ezért a légúti fertőzések kezelése során a növényi eredetű készítményeknek komoly szerepe van. Hatékonyságuk miatt jó okkal tekintik ezeket az elsődlegesen választandó szereknek a terápia során.

A megoldás, az immunrendszer erősítése és természetes fertőzésgátló hatóanyagok alkalmazása. 


*A tünetazonosság nem helyettesíti a szakorvosi diagnózist. Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek.

Linktár: https://www.healthline.com/health/acute-respiratory-disease#risk-factors

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."