Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Terhességi hányinger

A nők akár 80%-a tapasztal hányingert és hányást, más néven reggeli rosszullétet a terhesség első trimeszterében. De ha terhességed harmadik trimeszterében vagy, és rosszul érzed magad, akkor sem te vagy az egyetlen. Az ebben az időszakban fellépő hányinger gyakori, és általában nem súlyos.

Míg a kezdeti hányingert a hormonok hirtelen változása okozhatja, amikor szervezet alkalmazkodik a terhességhez, a harmadik trimeszterben jelentkező hányingert számos dolog okozhatja, például a hely szűkössége a baba növekedése miatt, az étrend, de a szedett vas, vagy vitaminok is előidézhetik.

Szerencsére a gyömbérgyökér számos növényi vegyületet tartalmaz, amelyek segíthetnek a terhesség bizonyos kellemetlenségein. A gyömbérben található kétféle vegyületről – a gingerolról és a shogaolról – úgy gondolják, hogy az emésztőrendszer receptoraira hatnak, és felgyorsítják a gyomor kiürülését, ami viszont segíthet csökkenteni a hányingert.

A gingerol nagy mennyiségben van jelen a nyers gyömbérben, míg a shogaol nagyobb mennyiségben van jelen a szárított gyömbérben. Ez azt jelenti, hogy a friss vagy szárított gyömbérből készült gyömbér tea egyaránt tartalmazhat hányingert gátló hatású vegyületeket, és alkalmas a terhesség alatti hányinger és hányás kezelésére.

Sőt, a gyömbérről kimutatták, hogy enyhíti a méhgörcs okozta fájdalmat, amelyet sok terhes nő tapasztal az első trimeszterben.

A gyömbér tea hatékonysága reggeli rosszullét esetén

A legtöbb tanulmány, amely a gyömbér reggeli rosszullét enyhítő képességét elemezte, gyömbérkapszulát használt. Eredményeik azonban továbbra is rávilágítanak a gyömbér tea lehetséges előnyeire, mivel 1 teáskanál (5 gramm) reszelt gyömbérgyökér vízzel áztatva ugyanannyi gyömbért biztosít, mint 1000 mg-os étrend kiegészítő kapszula.

A Herbita mindenképpen a természetes, friss, vagy szárított gyömbért részesíti előnyben a kapszulázott készítményekkel szemben.

Egy 67 terhes nő bevonásával végzett vizsgálat azt találta, hogy azok, akik napi 1000 mg gyömbért kapszula formájában 4 napon keresztül fogyasztottak, lényegesen kevesebb hányingert és hányást tapasztaltak, mint azok, akik placebót kaptak. Ezenkívül hat tanulmány elemzése azt találta, hogy azoknál a nőknél, akik a terhesség korai szakaszában gyömbért szedtek, ötször nagyobb valószínűséggel javult a hányinger és hányás, mint azoknál, akik placebót szedtek.

Ezek az összesített eredmények arra utalnak, hogy a gyömbértea segíthet a reggeli rosszullétben szenvedő nőknek, különösen az első trimeszterben.

Bár egyetlen tanulmány sem elemezte a gyömbértea terhesség alatti hatékonyságát, a gyömbér-kiegészítőkkel kapcsolatos kutatások azt sugallják, hogy segít csökkenteni az émelygés és hányás epizódjait.

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Gyömbéres zöld tea
Alapanyag

Alapanyag

Gyömbér
Hatóanyag

Hatóanyag

Gingerol

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."