Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Körömvirág (Calendula officinalis) egynyári termesztett gyógynövényünk nyár elejétől a fagyok beálltáig virágzik, magassága elérheti a 60 cm -t. A fitoterápíában alkalmazott virágai annál értékesebbek minél sötétebb narancs színűek.

Különféle értékes hatóanyagai miatt széleskörűen alkalmazható bőrgyógyászati és emésztőrendszeri gyulladáscsökkentésre, gyomor és patkóbélfekély (ulcus ventriculi és ulcus duodeni)  megelőzésére és gyógyítására. A gyomorfekély kialakulásának megelőzése és a betegség gyógyítása tekintetében kétségtelenül szerepet játszik a számos kórokozóra gyakorolt antibiotikus hatása, hiszen ma már nem ismeretlen, hogy ennek a betegségnek a hátterében gyakran az erősen savas környezetben is aktív helicobacter pylori baktérium kóros elszaporodása áll. A növény virágzatának immunrendszert támogató képessége abban nyilvánul meg, hogy az un. falósejtek (phagocyta) aktivitását kísérletekkel igazoltan közel kétszeresére emelte!

A fekélygyógyításban mutatott hatékonysága a hámosító bőrújraképződést elősegítő tulajdonsága miatt még kifejezettebbé válik. Kiváló növényi orvosságunk lábszárfekély és égési sérülések kezelésére.

körömvirágot belsőleg csak teakeverékben alkalmazzuk. Az összetevők súlyarányának és hatóanyag mennyiségének biztonságos beállítása fitoterapeuta szakember feladata.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."