Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Aromaterápia

Az aromaterápia szó hallatán elsőre talán az illatok hangulatbefolyásoló hatása jut eszünkbe – nem is alaptalanul, hiszen az illóolajok illékonysága, zsíroldékonysága és térbeli szerkezete, lehetővé teszi, hogy a kiváltott ingerület a II. agyidegen (nosus olfactorius) keresztül szinte azonnal az agyba jusson érzelmi és ösztönös reakciókat kiváltva, melyeket mindannyian jól ismerünk. Ilyen például az afrodiziás hatás.

Amikor terápiás célból alkalmazunk illóolajokat, mindenképpen építünk arra a rendkívül érzékeny receptor affinitásunkra mely megfigyelhető az illóolajok molekulaszerkezete iránt, hiszen ez az alapja a hatás gyorsaságának és átütő erejének. Kutatások során megfigyelték, hogy egyes illóolaj összetevők még a vér-agy gáton is képesek átjutni! Az illóolaj komponensek pl. a levendula illóolaj linalool és linalin-acetát hatóanyaga mind inhalációt, mind bőrön át történő alkalmazást követően kimutatható volt a vérben, de még az agyszövetben is! Ez a magyarázata annak, hogy a levendula illóolaja az egyik leghatékonyabb növényi orvosságunk nyugtalanság, álmatlanság, valamint idegi eredetű gyomorirritáció kezelésére.

Aromaterápia - Kő, virággal - Achillea
Aromaterápia - Ellenőrzött minőségű illóolajok - Achillea

Az illóolajok alkalmazhatósága azonban korántsem merül ki az érzelmi, vagy hangulatbefolyásoló hatásukban. A tudományos kutatások mára lehetővé tették, hogy megismerjük az illóolaj komponensek kémiai szerkezetét, a kémiai szerkezet alapján csoportosítsuk az illóolajokat és a terápia során ezekre a tudományos kutatási eredményekre támaszkodva állítsuk össze a terápiás célra alkalmas készítményeket. A hatóanyagok széles skálája áll rendelkezésre, hogy nyugtató, feszültségoldó, tonizáló és stimuláns, antihisztamin hatású és antiallergiás, antiszeptikus, fertőzésgátló, hurutoldó és köptető hatású, parazitaellenes, sebgyógyító és hámképződést elősegítő, görcsoldó és kőoldó hatású, vagy immunstimuláns illóolaj keverékeket állítsunk össze, amelyek megfelelőek a te esetedben.

Mivel koncentrált növényi hatóanyagokat alkalmazunk, az alapanyagok minősége kiemelten fontos szempont az aromaterápia során. A kereskedelemben piacokon, boltokban kapható nem gyógyszerkönyvi, ellenőrizetlen minőségű illóolajok az összetétel bizonytalansága miatt nem alkalmazhatók terápiás célra. A fitoterapeuta-aromaterapeuta szakember felkészült arra, hogy a kockázatokat és az ellenjavallatokat is figyelembe véve ellenőrzött forrásból származó, hatóanyag tartalom szempontjából bevizsgált illóolajok speciális szinergiáit felhasználva állítson össze kezelési tervet számodra. A tudástárban böngészve megismerkedhetsz néhány illóolajjal, azok hatóanyagaival és alkalmazási területeivel, egyben azt is láthatod, hogy a tudományos aromaterápia a hatóanyag összetétel pontos ismeretén alapul, ami számodra is hatékonnyá és biztonságossá teszi az illóolajok alkalmazását.

Tudástár

Azonosítsd betegségedet a tünetek alapján! Van erre alternatív terápia?

Megnézem a tudástárban

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."