Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Ideges hasmenés (Diarrhoea)

Az állandósult félelem, aggodalom és idegesség mint jellemző elmeállapot számos tünetetben nyilvánulhat meg. Ezek közé tartozik az ideges emésztési panaszok és az ideges hasmenés is.

Ha a stresszes és aggodalommal teli élethelyzetek és események a te esetedben is hasmenést és gyomorpanaszokat okoznak, nem vagy egyedül. Az attól való félelem, hogy a gyomorpanaszok, vagy a hasmenés nyilvános vagy idegen helyen jelentkezik, tovább növelheti az aggodalmat.

A jó hír, hogy a fitoterápia eszközeivel a tünetek kezelhetők, csökkenthetjük a kellemetlen szituációk számát, sőt idővel meg is tudunk szabadulni ezektől.

De mi okozza a problémát? Amikor az aggodalom és a szorongás gyomorpanaszokat és a hasmenést eredményez annak köszönhető, hogy a beleink és az idegrendszerünk kapcsolatban állnak egymással a bél-agy tengelyen keresztül. A több százmillió idegsejtből álló bélidegrendszert a bonyolult összetettsége miatt egyes kutatók a „második agy”-nak is nevezik. A bélidegrendszer feladata az emésztőrendszerünkben zajló hihetetlenül összetett és bonyolult folyamatok szabályozása, miközben állandó kapcsolatban áll az első, nagyobb idegközponttal, az aggyal.

Azonban ahogy a bélidegrendszer információkat küld az agynak, úgy a szorongás és aggodalom is kémiai hírvivő anyagokat indít az agyból a belekbe. Ezekre a jelzésekre adott válasz a beleidben fizikai tünetekben nyilvánul meg, mint a hányinger, hasmenés, gyomorgörcs, vagy éppen székrekedés.

Mivel a tünetek hasonlóak lehetnek az → Irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteihez, ezért a konzultáció alkalmával alaposan körül kell járni a kórkép jellemzőit, hogy a megfelelő kezelési tervet tudjuk összeállítani számodra.

Mit tehetsz máris, hogy mérsékeld a szorongás okozta tüneteket?

  • kerüld az alkoholfogyasztást és a dohányzást
  • csökkentsd a kávéfogyasztást és teljesen hagyd el az energiaitalokat
  • fogyassz kellő mennyiségű folyadékot
  • legyenek túlsúlyban a zöldségfélék, sovány húsok és magvak az étrendben
  • egyél többször, de kevesebbet
  • iktass be rendszeres testmozgást


A fitoterápia eszköztárában továbbá számos kitűnő növényi hatóanyagot találsz, amelyek segítenek normalizálni a belekben zajló folyamatokat támogatva ezzel a bélidegrendszered munkáját, de olyan növényi hatóanyagokat is, amelyek megnyugtatják a központi idegrendszert, mérséklik a stresszt, a szorongást.

A fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Linktár:
https://www.jw.org/hu/konyvtar/folyoiratok/ebredjetek-2017-3-szam-junius/belidegrendszer-masodik-agy/

Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Melissa - Relax teakeverék
Alapanyag

Alapanyag

Macskagyökér
Hatóanyag

Hatóanyag

Valeopotriát

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."