Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Felfázás, hólyaghurut (Cystitis)

Jellemző tünetek

  • gyakori, sürgető vizelési inger
  • zavaros vizelet
  • égő érzés a húgycsőben vizeletürítés közben
  • levertség, láz
  • vese, deréktáji, illetve alhasi fájdalom


A köznyelvben használt felfázás elnevezés félrevezető, ugyanis a hólyaggyulladás nem évszakhoz köthető betegség és bár a téli időszakban legyengült immunrendszer hozzájárulhat a gyulladás fellángolásához, alapvetően barteriális fertőzésről beszélünk, melyet többnyire a bél- és hüvelyflórában is megtalálható Escerichia Coli, vagy Proteus Vulgaris baktériumok okoznak. Ezek a baktériumok a húgycsőbe jutva un. felszálló fertőzésként terjednek a hólyag, illetve a vesék irányába. Meg kell jegyezni, hogy ép, sértetlen húgyutakban, megfelelő vizeletürítési gyakoriság mellett viszonylag kicsi a baktériumok kolonizálódásának lehetősége.

A felfázásra vagy nem fordítanak kellő figyelmet, vagy antibiotikumok alkalmazásával próbálják kezelni. A krónikussá váló alsó-húgyúti fertőzés kezeletlenül súlyos felsú-húgyúti gyulladáshoz vezethet , míg antibiotikum alkalmazása esetén gyakori a kiújulás. Ezért a húgyúti fertőzések kezelése során az egyedi gyógynövényeknek és  a gyógynövény készítményeknek komoly szerepe van. Hatékonyságuk miatt jó okkal tekintik ezeket az elsődlegesen választandó szereknek a terápia során.

Ha a hólyaggyulladás (férfiaknál) BPH vagy (mindkét nemnél) vesekő betegség miatti vizeletpangással társul fokozottan fennáll a szövődmények kialakulásának veszélye.Ezek a szövődmények vesemedence gyulladáshoz és ennek következtében súlyos vesekárosodáshoz vezethetnek, ami minden túlzás nélkül életveszélyes állapotot jelent.

Gyógynövények alkalmazásával megelőzhető a betegség. A fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."