Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Gyomorfájdalom

A gyomorpanaszoknak számos oka lehet, ezért a kezelés megkezdése előtt tekintsük át, honnan is eredhetnek a panaszaink.

Ha a fájdalom ritkán jelentkezik és általában hamar elmúlik, akkor nincs ok különösebb aggodalomra, hiszen ilyenkor csupán arról van szó, hogy a gyomrunk nehezen emészti meg a bevitt táplálékot. Ez nem csak az elfogyasztott étel minőségével függhet össze, hanem annak mennyiségével is.

A gyomorfájdalomnak azonban lehetnek komolyabb okai is. Az étkezés utáni fájdalom, puffadás, hányinger vagy hányás jelezhet gyomornyálkahártya gyulladást (gastritis), Irritábilis bél szindrómát (IBS), de súlyosabb esetben akár gyomor- vagy nyombélfekélyt is.

Amennyiben puffadást és inkább hasi diszkomfort érzetet tapasztalunk, az okok között szerepelhet, hogy az epe termelődés epe ürülés nem megfelelő, de ezt a káros baktériumok túlsúlya is előidézheti. Ilyen esetekben jellemző a főétkezések után jelentkező puffadás, heves bélmozgások és hasmenés. Ha az epeürülés akadályozva van (pl. epekő miatt), az kezeletlenül hagyva súlyosabb problémákat – epehólyag gyulladást, néha még ma is halálos kimenetelű hasnyálmirigy gyulladást – okozhat.

Az is igaz, hogy nem kell mindig szervi megbetegedésre gondolni. A stressz, szorongás, bánat, vagy az állandó aggódás szintén okozhatnak emésztőrendszeri panaszokat.

Figyeljük meg gondosan a tüneteket, hogy fel tudjuk tárni a betegség okát.

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."