Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH)

A prosztata szelídgesztenye (kb.15 ml) nagyságú, izomszövetből és nyálkahártyából felépülő nemi mirigy, a férfi reprodukciós rendszer része, amely az ondó váladékának egy részét termeli. A prosztata a húgyhólyag alatt helyezkedik el, és az abból kiinduló húgycső a prosztata mirigyállományán áthalad. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás a prosztata húgycsövet körülölelő, belső állományának sejtszaporulata, mely a húgycső szűkítése és a húgyhólyag irritációja következtében okoz panaszokat.

Gyakoriság és eredet: Az idősödő férfiak körében igen gyakori a prosztata jóindulatú megnagyobbodása. 50 éves korban a férfiak 50 %-nál, 80 évesen 75 %-nál mutatható ki az elváltozás, és kb. 40-45 %-nál okoz panaszokat. A BPH kóroki tényezője nem tisztázott, de nagy valószínűség szerint férfi hormonok által irányított folyamat. A kezeletlen, jóindulatú prosztata megnagyobbodás az ezzel járó tünetegyüttes jelentkezéséhez majd idővel szövődmények kialakulásához vezet.

Jellemző tünetek

  • a hólyag nem ürül ki teljesen
  • éjszakánkét kétszer, vagy többször kell vizeletet üríteni
  • a vizelet nehezen indul a vizeletsugár gyengül, szakaszossá válik
  • vizelet utócsepegés, inkontinencia
  • hirtelen, sürgető vizelési inger
  • feszülés, fájdalomérzés vizeletürítés közben
  • vér a vizeletben 

A vizeletretenció, vagyis a pangó vizelet kedvez a vesekövek növekedésének, bakteriális fertőzés kialakulásának. A baktériumok okozta gyulladás végül vesekárosodáshoz vezethet. BPH esetében azonban Tökmagolaj és Herbita Urtica - Urak teája teakeverék segítségével jelentős javulást érhetünk el.

Óvatosságra int, hogy más betegségek, mint például a prosztatarák is hasonló tünetekkel járhat. Ha a fitoterápiás kezelésre panaszaid nem múlnak, célszerű orvoshoz fordulni.

A fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."