Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Aranyvesszőfű

Az aranyvesszőfű vizelethajtó (diureticum, salureticum) hatású. Vesekőbetegségban (nephrolithiasis) vízlökésként, továbbá húgyhólyaggyulladásban (cystitis) vesemedence gyulladásban (pyelitis) esetenként vesegyulladásban (nephritis) is javallt, ez utóbbi esetben az orvosi székfű (Matricaria chamomilla) virágzataival együtt használják. Nyálka tartalma serkenti a szervezet védettségét biztosító immunrendszer sejtes elemeinek működését (immunstimuláns hatás)

Javallt továbbá magas vérnyomásos betegeknek (hypertensio) kiegészítő kezeléseként, az előírt gyógynövények, főleg a fekete ribiszke (Ribes nigrum) vagy különböző gyógyszerek hatásának fokozására, kísérletesen bizonyított nyugtató (sedatív) tulajdonsága miatt is.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."