Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Stressz, szorongás, alvászavarok

A stressznek létfontosságú szerepe van az életünkben. Energiát szabadít fel a megküzdéshez, vagy a meneküléshez. Stressz hatására emelkedik a pulzusszám, erőteljesebb a szívműködés, szűkülnek a perifériás erek, nő a vérnyomás, gátlódik a bélműködés, emelkedik a vércukorszint. Mindez az úgynevezett Alarm reakció fázisában teljesen természetes, sőt szükséges s túlélésünk érdekében.

Ám az elhúzódó tartós stressz már számos egészségi kockázatot hordoz: mellékvese megnagyobbodás, csecsemőmirigy (thymus) sorvadás – ezzel együtt az immunrendszer mindenre kiterjedő gyengülése, fekély (ulcus) megjelenése a gyomornyálka-hártyán, hormonszint változások és más rendellenességek. Ezt a hosszabb-rövidebb időszakot adaptációs, vagy ellenállási fázisnak nevezzük, ami megoldás híján a kimerülési fázisba (összeomlásba) torkollik.

Alapelvek: A stressz hasznos, ám a tartós stressz elkerülhetetlen egészségkárosodással jár. Ennek kivédésére két lehetőség – illetve ezek kombinációja – kínálkozik.

Fejlesztenünk kell a megküzdési stratégiáinkat és lehetőleg fel kell számolnunk azokat az élethelyzeteket, amelyek tartós stressznek tesznek ki bennünket, illetve megfelelő fitoterápia alkalmazásával oldjuk a feszültséget, a szorongást.

A nyugtalanság szorongás, depresszió kezelésére tradícionálisan használt gyógynövényeink mellett kitűnő segítséget kínálnak az ún. adaptogén hatású növényi szerek.

Fitoterápia:  A Herbita Melissa - Relax teakeverék, illetve a HerbaClass RELAX Kivonat hatóanyagai kiválóan alkalmasak a központi idegrendszer nyugtatására, a szorongás csökkentésére, ugyanakkor értéküket növeli, hogy nem befolyásolják előnytelenül a szellemi és fizikai teljesítőképességet, sőt fokozzák a figyelem összpontosítási képességet. Adagolásuk biztonságos, hosszan tartó kezelés során sem jelentkeztek mellékhatások. 

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."