A vörös szőlőmagot ajánlják többek között gyulladásos bélbetegségek, osteo artritis, szembetegségek, asztma, daganatos betegségek, elhízás és cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek valamint neurodegeneratív betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére.
A szőlőmag gazdag antioxidánsokban, beleértve a fenolos savakat, antocianinokat, flavonoidokat és oligomer proantocianidin komplexeket (OPC), melyek 50-szer hatásosabb szabadgyökfogók, mint az E-vitamin.
Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a szőlőmag segíthet megelőzni a betegségeket és megvédeni az oxidatív stressztől, a szövetkárosodástól és a gyulladásoktól. Tanulmányok szerint csökkenttheti a vérnyomást, fokozhatja a véráramlást, képes csökkenteni az oxidatív károsodást, mérsékli a rák kockázatát, emeli a kollagén szintet és erősíti a csontozatot, támogatja az agyműködést, javítja a vesefunkciókat, gátolja a fertőzéseket, védi a májat, gyorsítja a sebgyógyulást.
"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."