Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Reflux, sav túltengés (Hyperaciditás)

A reflux betegség oka, hogy a nyelőcső és a gyomor határán elhelyezkedő záróizom nem képes megakadályozni, hogy a savas gyomortartalom visszaáramoljon a nyelőcsőbe. Ennek következtében változó intenzitású fájdalom jelentkezik a nyelőcsőben, illetve a mellkasban ami a nyak felé sugározhat. Ezt az érzést gyakran gyomorégésnek nevezik.

A betegség jellemző tünetei lehetnek:

  • fájdalomérzés nyelés közben
  • nyelési nehézségek
  • égető érzés a nyelőcsőben, illetve a mellkasban
  • rekedtség, makacs köhögés


A legtöbb ember időnként tapasztalja a reflux tüneteit, így nem kell megijedned, ha ez a te esetedben is előfordult már. Ennek az okai között lehet fűszeres étel fogyasztása, elhízás, erősre főzött kávé, alkohol, vagy bizonyos gyógyszerek, mint aszpirin, vagy ibuprofen, de az áldott állapotban lévő nőknél is gyakoriak a refluxos panaszok.

A refluxban szenvedő betegek jelentős része a gyomorsav csökkentésben látja a probléma megszüntetését, azonban feltétlenül tudnod kell, hogy a gyomorsav magas koncentrációja elengedhetetlen a jó emésztéshez, így csökkentése hosszabb távon elkerülhetetlenül emésztési és felszívódási zavarokhoz vezetne.

Mint minden betegségnél, így a reflux esetében is a tünetek enyhítése helyett az okot kell megkeresni és kezelni ami a reflux betegségben semmiképpen mem a magas gyomorsav koncentráció, sokkal inkább a nyelőcső hámszövetének károsodása és/vagy a gyomorszáj (sphincter oddi) záródás elégtelensége. Ezért a fitoterápiás kezelés során a károsodott nyelőcső-hámszövet regenerálására és a záróizom tónusának javítására helyezzük a hangsúlyt.

A kezelést a tünetek megjelenését követően a lehető leghamarabb célszerű megkezdeni mivel a kezeletlen reflux súlyos szövődményekkel járhat, mint

  • nyelőcső gyulladás
  • aszthma
  • nyelőcső szűkület
  • nyelőcső rák

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Robina - Reflux teakeverék
Alapanyag

Alapanyag

Cickafark Kamilla virágzat
Hatóanyag

Hatóanyag

Biszabolol Proazulén

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."