Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

A Medveszőlőlevél arbutin tartalma nem önmagában biztosítja az antibakteriális hatást. Egy bonyolult kémiai folyamat teszi lehetővé ennek a hatásnak a kialakulását. Ennek során a vékonybél baktériumai a hidrokininek csoportjába tartozó arbutint hidrokinonná alakítják, ez a hidrokinon választódik ki a vizelettel, majd baktériumölőként halad végig a teljes vizeletkiválasztó rendszerünkön a vesék kanyarulatos csatornáitól a vesemedencén, a hólyagon át a húgycsőig kifejtve gyógyító hatását. Különösen érzékenyek az Escherichia coli, és a Proteus fajok.

Egyes források szerint az arbutin kémiai szerkezetének átalakulásához lúgos környezetre van szükség, ezért a kúra ideje alatt több zöldségféle, tej és tejtermék fogyasztását javasolják, de újabb kutatási eredmények szerint a hidrokininek átalakulás nélkül is képesek bejutni a kórokozó baktériumok belsejébe, majd intracellulárisan (sejten belül) átalakulni hidrokinonná és elpusztítani a kórokozó baktériumot.

Milyen nagy ajándék a betegeknek a medveszőlő levélben termelődő zseniálisan megalkotott arbutin!

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."