Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Helianol

A Calendula officinalis (Körömvirág) egyik jellemző hatóanyaga a triterpén alkoholok közé tartozó helianol nevű vegyület amely a kutatók véleménye szerint felelős a Körömvirág drog gyulladáscsökkentő hatásáért.

A virágzat flavonoid, poliszacharid és illóolaj tartalmáról sem feledkezhetünk meg, melyek a helianollal együttműködve felelősek azért a komplex és rendkívül áldásos hatásért amiről a körömvirág ismertetésében beszéltünk részletesen és amely magában foglal baktérium vírus és gombaellenes, immunstimuláns, hámosodást és bőr újraképződést elősegítő hatásokat.

A virág okkersárga színét adó karotinoidok szintén szerepet játszhatnak a sebgyógyító hatás kialakulásában. 

Miközben az ember már évszázadok óta gyógyítja magát a körömvirág hatóanyagaival, még napjainkban is csak a szegélyeit szemlélhetjük annak a végtelen bölcsességnek és tudásnak amivel ennek a kis növénynek az alkotója összeállította ezeket a mi javunkra.

Linktár: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8987908/

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."