Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Rutin

A rutin egy bioflavonoid vagy növényi pigment, amely bizonyos zöldségekben és gyümölcsökben található. Az alma tele van rutinnal. A hajdina, a citrusfélék ltöbbsége, a füge, valamint a fekete és a zöld tea is tartalmaz rutint.

A rutin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.Elősegíti a C-vitamin hasznosulását, segíti a szervezetet a kollagéntermelésben.Több mint 130 bejegyzett gyógyászati ​​készítményben szerepel, és úgy gondolják, hogy számos egészségügyi előnye van.

Hagyományosan a rutint régóta használják a keringés elősegítésére. Úgy gondolják, hogy a rutin segíthet megerősíteni és növelnit az érfalak rugalmasságát, például az artériákban és a hajszálerekben.

A rugalmasabb érflak javíthatják az általános egészségi állapotot ami segíthet a kapcsolódó állapotok enyhítésében, beleértve a zúzódásokat, a seprűvénákat és a viszeres csomókat. Bizonyítékok vannak arra is, hogy a rutin segíthet az aranyér kezelésében (amelyet vénatágulatok okoznak) és az aranyér-eltávolító műtét utáni felépülést.

Elegendő bizonyíték van arra, hogy a rutin segíthet csökkenteni az LDL-koleszterint. Egy tanulmányban a cukorbetegek, akiknek kórtörténetében magas vérnyomás szerepel, 500 milligramm (mg) rutint kaptak naponta egyszer. A kutatók a résztvevők plazma LDL-koleszterinszintjének csökkenését tapasztalták. A tanulmány azt sugallja, hogy ez a rutin antioxidáns tulajdonságainak eredménye.

A rutin egyik gyakori felhasználása az ízületi gyulladásos fájdalom enyhítése. Egy tanulmány megállapította, hogy elősegítette az oxidatív stressz visszaszorítását ízületi gyulladásban szenvedőknél. Ez a rutin erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. Bizonyítékok vannak arra is, hogy a rutin javítja a térdfunkciót egyeseknél, akiknek ízületi gyulladása van.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."