Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Puffadás (meteorizmus)

Az emésztőrendszerünk állapotát a bevitt táplálék minősége mellett a teljes, ép májsejtállomány, a zavartalan epetermelődés és epeürülés és ezzel összefüggésben a hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek szabad beáramlása határozza meg.

Az Exokrin hasnyálmirigy-elégtelenségben (EPI) szenvedők nem termelnek elegendő hasnyálmirigy enzimet az élelmiszer megemésztéséhez, ami emésztési és felszívódási problémákat okoz, amelyek alultápláltsághoz vezethetnek.

Az emésztőnedvek hiánya kellemetlen tüneteket idézhet elő, beleértve a gyomor puffadását, gázképződést és fájdalmat. Mik az EPI első jelei? Az EPI kezdetben tünetmentes lehet. Ha azonban az állapot eléri azt a szintet, hogy zavarni kezdi a zsírfelszívódást, bizonyos tüneteket tapasztalhatsz, mint például:

 • hasi puffadás és gázképződés
 • hasi érzékenység vagy fájdalom
 • hasmenés
 • zsíros széklet
 • teltség érzés
 • fogyás

Több gasztrointesztinális rendellenesség is hasonló jellemzőkkel rendelkezik, ami megnehezítheti a hasi puffadás, meteorizmus okának, okainak azonosítását. Gyógynövények segítségével azonban lépésről lépésre haladva minden kétséget kizáróan felszámolhatók ezek a rendellenességek.

Fontos tudnunk, hogy a hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek szabad beáramlása mellett az ép májsejtállomány, a zavartalan epetermelődés és epeürülés szintén alapfeltétele a megfelelő bélflóra létrejöttének és fenntartásának, azaz az un. aerob és anaerob baktériumok megfelelő arányának. Ezek együttesen felelősek a normál emésztési folyamatokért. Ezért ejtsünk néhány szót most a máj és epeműködésről.

Májunk naponta mintegy 1,5 l híg epét termel ami elengedhetetlen a jó emésztéshez. A jó emésztés viszont tehermentesíti a májat. A májban a koleszterinből történő epeszintézist az döntően az epesavkínálat irányítja. Epesav termelés fokozására ajánlott táplálék- és fűszernövények

 • fokhagyma
 • hagyma
 • kömény
 • torma
 • retek
 • mustár.

A kisebb étkezések, a rostbevitel figyelése és a testmozgás is néhány olyan lépés, melyek segíthetnek.

A máj-, hasnyálmirigy- és epefunkciók támogatására azonban számos további gyógynövény termék is rendelkezésünkre áll. Ezek között kiemelt helyen áll a Herbita Xantovit - Bölcsek őrleménye, amely képes jelentős mértékben megemelni mind az epe, mind a hasnyálmiigy enzimek termelődését. Tudj meg többet a további alkalmazható gyógynövénytermékekről!

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Xantovit - Bölcsek őrleménye
Alapanyag

Alapanyag

Kurkuma Szőlőmag
Hatóanyag

Hatóanyag

Kurkumin Proantocianidin Pycnogenol Rutin

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."