Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Csalángyökér

A csalán gyökere béta szitoszterolt és ennek vízben is oldódó glikozidjait tartalmazza. Dűlmirigy gyulladásaiban (prostatitis), jóindulatú prosztata megnagyobbodásban (BPH) számolnak be jó eredményről a folyamat első és második szakaszában, a műtéti beavatkozás késleltetésére, elkerülésére, illetve annak ellenjavallatakor.

Vizsgálatok során a BPH kezelésére használt szintetikus úton előállított szerekhez viszonyítva a csalángyökér kivonat kevesebb mellékhatás mellett, egyenértékű hatásosságúnak bizonyult. A vizes kivonat is hatékony lehet, azonban a terápiás felhasználásban az etanolos oldat használata előnyt élvez.

Betegség / Tünet

Betegség / Tünet

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH)
Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Urtica - Urak teája
Hatóanyag

Hatóanyag

Béta szitoszterol

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."