Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Kamilla virágzat

Besőleg a kamillateát (Chamomillae anthodium) általában a tápcsatorna gyulladásos betegségeiben rendelik, gyomornyálkahártya gyulladásban (gastritis) bélgyulladásban (enterocolitis), főleg vastagbélgyulladásban (colitis). Nagy mennyiségben tartalmaz görcsoldó sajátosságú komponenseket, de számos országban elismert nyugtató hatása miatt is széles körben alkalmazzák. Hasmenéssel járó vastagbélgyulladásban társítható a libapimpó (Potentilla anserina) főzetével.

Külsőleg langyos borogatás formájában használják a szem kötőhártyájának gyulladásaiban (conjunctivitis). A szájüreg öblögetésére szájnyálkahártya-gyulladásban (stomatitis), a fogíny gyulladásaiban (gingvinitis) zsályalevélfőzettel (Salvia officinalis) váltakozva alkalmazzák. Hüvelyöblítő szerként társítható a körömvirág (Calendula officinalis) vizes kivonatával. A kamilla virágzatából készített vizes kivonatok gyulladáscsökkentő hatása részben arra vezethető vissza, hogy fokozatosan csökkentik a szervezet érzékenységét a szövetekből felszabaduló hisztaminnal szemben.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."