Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Kurkuma

A kurkuma (curcuma xanthorrhiza) gyömbérfélék családjába tartozó 1-1,5 m magasra növő lágyszárú, virágos trópusi növény, melynek sárga színű, kissé csípős, földes ízű gyöktörzsét elsősorban fűszerként ismerjük, azonban fontos megjegyezni, hogy a kínai ajurvédikus gyógyászatban már évszázadok óta használják számos különböző betegség gyógyítására.

Európában a 20. század második felétől került a tudományos érdeklődés látókörébe, miután vizsgálatokkal igazolták gyulladáscsökkentő hatását. A kurkuma gyöktörzse (Curcuma rhizoma) gyulladáscsökkentő kurkumintartalma miatt hivatalos növényi drog a Magyar gyógyszerkönyvben (Ph. Hg. VIII.)

Támogatja az epetermelődést és epeürülést (cholecystokinetikum). Fokozza a hasnyálmirigy (exocrin pancreas) emésztőnedv termelését. A főétkezések előtt fogyasztott kurkuma por akár 50%-kal növelheti az epekiáramlást, mérsékelve ezzel az étkezés utáni teltség-érzetet, puffadást és zsír intoleranciát.

Figyelmeztetés: Epehajtó hatása miatt epekőbetegségben, csak a kezelőorvos beleegyezése mellett alkalmazható. Vérhígítók szedése esetén alkalmazása óvatosságot igényel, mivel fokozhatja a véralvadásgátlók hatását.

Betegség / Tünet

Betegség / Tünet

Puffadás (meteorizmus)
Alkalmazható gyógynövénytermék

Alkalmazható gyógynövénytermék

Herbita Xantovit - Bölcsek őrleménye
Hatóanyag

Hatóanyag

Kurkumin

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."