Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Légúti betegségek

A meghűlés kifejezés félrevezető, mivel azt a gondolatot közvetíti, hogy a betegséget a hideg okozza, ám a légúti betegségek számos más betegséghez hasonlóan, fertőzés következtében alakulnak ki. A fertőzést minden esetben mikrobák – általában vírusok, vagy baktériumok – okozzák. Ez a fertőzés érintheti a homlok és arc üreget, garatot, hangszálakat, mandulákat, légcsövet és a tüdőt.

A fertőzés különösen veszélyes lehet gyerekeknél, idősebb felnőtteknél és immunhiányos  személyeknél.

Jellemző tünetek

  • duzzadt nyálkahártyák
  • orrdugulás, orrfolyás
  • köhögés
  • torokfájás, kaparó érzés a torokban
  • levertség, láz, végtagfájdalom

Lehetetlen elkerülni az összes vírust baktériumot ám bizonyos rizikófaktorok ismerete növelheti az esélyeidet a fertőzésekkel szemben. A gyerekek és az idősebb felnőttek immunrendszere általában sebezhetőbb a vírusokkal szemben. A gyerekeknél különösen nagy a kockázat mivel ők állandóan kapcsolatban vannak más gyerekekkel, akik vírushordozók lehetnek. Ezen kívül a gyerekek gyakran megfeledkeznek a rendszeres, szappanos kézmosásról a szájukba veszik az ujjukat, vagy megdörzsölik a szemüket, hozzájárulva ezzel a vírusok gyors szóródásához a közösségben.

Azok a felnőttek, akik krónikus szív, vagy tüdőbetegséggel küzdenek sebezhetőbbek és bárki akinek az átlagosnál gyengébb az immunrendszere gyakrabban fog találkozni a légúti fertőzéssel. A dohányosoknál szintén nagyobb a kockázat és nehezebb a felépülés.

A légúti betegségekre gyakran nem fordítanak kellő figyelmet, vagy antibiotikumok alkalmazásával próbálják kezelni. A krónikussá váló légúti betegség súlyos szövődményeket eredményezhet, míg antibiotikumok alkalmazása esetén gyakori a kiújulás. Ezért a légúti fertőzések kezelése során a növényi eredetű készítményeknek komoly szerepe van. Hatékonyságuk miatt jó okkal tekintik ezeket az elsődlegesen választandó szereknek a terápia során.

A megoldás, az immunrendszer erősítése és természetes fertőzésgátló hatóanyagok alkalmazása. Még visszatérő fertőzés esetén is elkerülhető a műtét, megtarthatók a mandulák fitoterápiás, frekvenciaterápiás és aromaterápiás módszerekkel.

fitoterápiás konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy áttekintsük az egészségi problémáidat és személyre szabott gyógynövényes kezelési módot dolgozzunk ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."