Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Valeopotriát

A Valeriana officinalis (Orvosi macskagyökér) hatóanyagainak vizsgálata és azonosítása napjainban is tart és a különböző komponensek szerepe a hatás szempontjából nem teljesen tisztázott. A központi idegrendszerre gyakorolt nyugtató, altató hatást a jelenlegi álláspont szerint a valeopotriátoknak tulajdonítják.

A növény hatóanyagait a megfelelő dózisban alkalmazva legfeljebb enyhe gasztrointesztinális mellékhatásokkal számolhatunk ám a jelentős túladagolás szivpanaszokat okozhat. A szer alkalmazása közben alkohol fogyasztása nem javasolt.

A szintetikus szerekkel összevetve a hatás csak hosszabb, 14-28 napos szedés után alakul ki, a hatékonyság azonos, ugyanakkor hozzászokás (dependencia) nem alakul ki.

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."