Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Keresés a hatóanyagok között:

Arbutin

A Medveszőlőlevél arbutin tartalma nem önmagában biztosítja az antibakteriális hatást. Egy bonyolult kémiai folyamat teszi lehetővé ennek a hatásnak a kialakulását.

Olvass tovább!

Csalánkivonat

Placebokontrollos vizsgálatokban a csalánkivonatok gyulladáscsökkentő hatása közvetlenül és közvetve is bizonyítást nyert a szubjektív panaszok mérséklése és a szervezetben jelenlévő gyulladásos faktorok számának csökkenése által.

Olvass tovább!

Fenchon, Transz-anetol, alfa-Pinén

Fokozzák a vizeletkiválasztást, ugyanakkor enyhe görcsoldó hatást is mutatnak a húgyutakban, továbbá gátolják a baktériumok szaporodását. 

Olvass tovább!

Kukurbitacin

A tökmag tokoferol és a kukurbitacin hatóanyagai a gyulladáscsökkentésben és a daganatos sejtek elpusztításában játszanak szerepet.

Olvass tovább!

Kurkuminoidok - kurkumin

A Curcumae xanthorrhizae rhizoma (Jávai kurkuma) hatóanyaga, melyet a gyógyszerkönyvi minőségű drog 3-5% -ban tartalmaz. A kurkuminra elsődlegesen gyulladáscsökkentő hatása miatt figyeltek fel a kutatók.

Olvass tovább!

Linalool, linalin-acetát

A Lavandula angustifolia (Keskenylevelű levendula) legértékesebb vegyületei az illóolajában találhatók. Fő összetevői a linalool és a linalin-acetát.

Olvass tovább!

Menthol, menthon

A Mentha piperita (Borsmenta) legértékesebb vegyületei az illóolajában találhatók.

Olvass tovább!

Proazulének – achillin, achillicin

Az Achillea millefolium (Közönséges cickafark) egyik jellemző hatóanyaga a proazulén típusú  achillin és achillicin nevű vegyületek amelyek hő hatására azulénné alakulnak.

Olvass tovább!

Timol

A Thymus vulgaris (Kakukkfű) fő komponense timol nevű monoterpén szerkezetű vegyület melyet erős antimikróbás hatása miatt iparilag is előállítanak, ám egy forrásmű szerint a timol 25-ször hatékonyabb a szintetikus fenolnál, ugyanakkor sokkal nagyobb biztonsággal alkalmazható.

Olvass tovább!

Triterpén alkoholok – helianol

A Calendula officinalis (Körömvirág) egyik jellemző hatóanyaga a triterpén alkoholok közé tartozó helianol nevű vegyület amely a kutatók véleménye szerint felelős a Körömvirág drog gyulladáscsökkentő hatásáért.

Olvass tovább!

Valeopotriát

A Valeriana officinalis (Orvosi macskagyökér) hatóanyagainak vizsgálata és azonosítása napjainban is tart és a különböző komponensek szerepe a hatás szempontjából nem teljesen tisztázott.

Olvass tovább!

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."