Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tudástár

Keresés a betegségek és tünetek között:

Chron betegség

A Crohn betegség az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegsége, amelyben többnyire a vékonybél és a vastagbél érintett.

Olvass tovább!

Daganatos betegségek megelőzése (Rákprevenció)

Először is ejtsünk néhány szót a táplálkozásról, mivel a helyes táplálkozási szokások nagyban hozzájárulnak egyensúlyi állapotunk, egészségünk fenntartásához.

Olvass tovább!

Epekő betegség (choleithiasis)

Talán ez kevéssé érdekel bennünket, de az epekövek 80%-a koleszterolból, 20%-ban különböző kalciumsókból és bilirubinból épülnek fel. A koleszterinből képződő kövek jellemzően okkersárga színűek.

Olvass tovább!

Felfázás, hólyaghurut (Cystitis)

A köznyelvben használt felfázás elnevezés félrevezető, ugyanis a hólyaggyulladás nem évszakhoz köthető betegség és bár a téli időszakban legyengült immunrendszer hozzájárulhat a gyulladás fellángolásához, alapvetően barteriális fertőzésről beszélünk.

Olvass tovább!

Gyomorégés, sav túltengés (Hyperaciditás)

A legtöbb ember időnként tapasztal gyomorégést, így nem kell megijedned, ha ez a te esetedben is előfordult már. Ennek az okai között lehet fűszeres étel fogyasztása, elhízás, alkohol, vagy bizonyos gyógyszerek, mint aszpirin, vagy ibuprofen.

Olvass tovább!

Ideges hasmenés (Diarrhoea)

Az állandósult félelem, aggodalom és idegesség mint jellemző elmeállapot számos tünetetben nyilvánulhat meg. Ezek közé tartozik az ideges emésztési panaszok és az ideges hasmenés is.

Olvass tovább!

Irritábilis bél szindróma (IBS)

Ezt a minden hatodik felnőttet érintő bélbetegséget heti gyakorisággal visszatérő idült hasi fájdalom és székrekedés-hasmenés váltakozása jellemzi, ami a betegek életminőségét jelentősen befolyásolja.

Olvass tovább!

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH)

A prosztata szelídgesztenye (kb.15 ml) nagyságú, izomszövetből és nyálkahártyából felépülő nemi mirigy, a férfi reprodukciós rendszer része, amely az ondó váladékának egy részét termeli.

Olvass tovább!

Köszvény (arthritis urica)

A köszvényt önálló kórképként kezeljük, azonban ahogy latin neve is mutatja, a betegség az ízületi gyulladások csoportjába tartozik. Jellemzően középkorú férfiaknál, illetve a nők esetében a menopauzát követően jelentkezik.

Olvass tovább!

Légúti betegségek (rhinitis, pharingitis, tonsillitis follicularis, bronchitis acuta)

A meghűlés kifejezés félrevezető, mivel azt a gondolatot közvetíti, hogy a betegséget a hideg okozza, ám a légúti betegségek számos más betegséghez hasonlóan, fertőzés következtében alakulnak ki.

Olvass tovább!

Reflux, sav túltengés (Hyperaciditás)

A reflux betegség oka, hogy a nyelőcső és a gyomor határán elhelyezkedő záróizom nem képes megakadályozni, hogy a savas gyomortartalom visszaáramoljon a nyelőcsőbe.

Olvass tovább!

Találjunk együtt megoldást az egészségi gondjaidra!

Bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
Logó - Achillea

"Bármilyen életkorban és életmódban mindenki számára előnyös lehet a gyógynövények használata. Szinte mindenfajta betegségnek megtalálható a természetes alternatív, vagy kiegészítő terápiája."